Olimpijski komite Slovenije

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a liki » 17 Dec 2014, 13:48

Malo iz zakulisja dogajanja ob včerajšnjih volitvah novega predsednika OKS, predvsem to, kakšne grde igrice se nekateri gredo da pridobijo vsak glas.

Članek iz požarreporta:


Novi OKS. En velik luzer Janković, dva zmagovalca: Gabrovec in Kocijančič

Andraž Vehovar po zakulisnih mahinacijah ostal brez drugega kroga, Zoran Janković pa za svoj poraz ponovno krivi druge, tokrat medije


Ja, kljub vsemu ali vendarle novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije ni postal ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. V drugem krogu predsedniških volitev ga je proti večeru v Beli dvorani Grand hotela Union sredi Ljubljane prepričljivo porazil Bogdan Gabrovec, ki je dobil 89 glasov (od 142 možnih), Zoran Janković pa samo 51. Že v prvem krogu je nekoliko "krivično" in predvsem zaradi srhljivih zakulisnih mahinacij izpadel tretji kandidat za predsednika OKS - Andraž Vehovar. Prejel je 38 glasov, dva manj od Jankovića, ki jih je v prvem krogu dobil 40, Gabrovec pa 64. Ob razglasitvi rezultatov prvega kroga je bilo tudi že jasno, da bo na koncu slavil Gabrovec. Razlika med njim in Jankovićem je bila prevelika, da bi ga lahko slednji še ujel.

BATAGELJ RAZGALIL MAHINACIJE

Umazano zakulisje volilne kampanje za predsednika OKS je tudi na sami volilni skupščini (začela se z veliko zamudo) še enkrat v živo razgalil Marjan Batagelj, podjetnik iz Postojne (lastnik Postojnske jame) in predsednik Kluba slovenskih podjetnikov, kandidat za podpredsednika OKS v ekipi Andraža Vehovarja, na skupščino pa je prišel kot predstavnik Ragbi zveze Slovenije. Tik pred začetkom skupščine pa je izvedel, da mu je vodstvo ragbi zveze "odvzelo" pravico do glasovanja. Menda zato, ker naj bi Zoran Janković prejšnjemu predsedniku ragbi zveze in sponzorju ragbi kluba iz Ljubljane Borutu Grgiču "obljubil" novo igrišče v Ljubljani. Batagelj, ki so mu ob začetku skupščine pokazali listek, kjer je pisalo, da ragbi zveza pooblašča drugega delegata z glasovalno pravico, je stopil do mikrofona in dramatično dejal:

"Andraž, opravičujem se ti, ker si ostal brez enega od treh podpredsednikov, ampak športa si nisem tako predstavljal ..."

Potem je Batagelj zapustil dvorano, v preddverju hotela pa ga je - pred kopico novinarjev - verbalno napadel - Grgič, češ, "zakaj napihuje zgodbo, zakaj nase usmerja medijsko pozornost in da vse to samo škodi našemu športu". Toda Grgič, pozor, sprva sploh ni hotel razkriti svoje identitete.

Ragbi zvezo je potem na skupščini zastopal Miloš Čeh, tam pa je bil tudi podpredsednik zveze Ivan Šček. Ker so tako ragbijaši "izdali" Vehovarja, so Ščeka menda takoj množično "napadli" na facebooku in ga razglasili za "Judo Iškarijota skupščine OKS", da je Šček že med samo skupščino otročje izbrisal svoj facebook profil.

TANJA POLAJNAR NENADOMA ŠAHISTKA

Drugi zaplet se je zgodil s pravico do glasovanja šahovske in ribiške zveze. Tako je predstavnica šahovske zveze (namesto predsednika zveze Tomaža Subotiča, slovenskega poslovneža iz Prage in dosedanjega člana izvršnega odbora OKS, ki se je tudi sam že spomladi videl v vlogi naslednika Janeza Kocijančiča) nenadoma postala Tanja Polajnar, bivša vrhunska rokometašica, sicer pa direktorica Zavoda Šport Ljubljana, torej tesna sodelavka ljubljanskega župana Jankovića.

In potem sta ravno ta dva prestopniška glasova (ragbijaši in Polajnarjeva) odločilno preprečila Vehovarju, da bi že v prvem krogu izločil Jankovića. Vehovar razglasitve končnega rezultata sicer ni dočakal v dvorani, prej jo je zapustil. Vse ostalo je že znano.

JANKOVIĆ ZA SVOJ PORAZ OKRIVI - MEDIJE!

Zoran Janković je za svoj poraz - kot običajno - okrivil druge, tudi tokrat medije. Da naj bi mediji "ustvarjali laži, podtikanja in insinuacije na njegov račun, da je pritiskal na posamezne delegate in zveze". On, kot pravi, "ni nikomur nič ukazal ali grozil, da mora nekdo glasovati zanj". Hkrati pa zagotavlja, da je njegova funkcionarska zgodba v športu končana. Kar je, spomnimo, obljubil že pred leti, a je tokrat (spet) kandidiral za predsednika OKS.

To je sicer že tretji veliki poraz Zorana Jankovića na odprti sceni. Pred leti je na Cipru gladko izgubil volitve za predsednika Evropske rokometne zveze (EHF), kjer je prav tako napovedoval gladko zmago. Podobno kot zdaj pred volitvami predsednika OKS. Iz evropske rokometne zgodbe se torej Janković ni ničesar naučil, čeprav sam razlaga nasprotno. Potem mu po parlamentarnih volitvah leta 2011 ni uspelo sestaviti vlade, kot edinemu zmagovalcu volitve doslej. Letos julija pa je njegova Pozitivna Slovenija na predčasnih parlamentarnih volitvah doživela katastrofalen poraz ter izpadla iz državnega zbora.

Očitno imajo prav tisti, ki pravijo, da Janković ni za "velike igre", on je "trgovec za manjše posle", to je zanj preveč. Ne samo Evropska rokometna zveza ali vlada, ampak tudi olimpijski komite. Po včerajšnji volilni skupščini OKS je tudi slišati, da Jankovića zdaj nihče več - vsaj v športu - ne bo več resno jemal.

TIHI ZMAGOVALEC KOCIJANČIČ

Toda poleg novega predsednika OKS Bogdana Gabrovca je "tihi zmagovalec" prejšnjega dne v Grand hotelu Union tudi Janez Kocijančič. Ne samo zato, ker je postal častni podpredsednik OKS, torej "po Kocki Kocka". Namreč, daleč od tega, da se bo Janez Kocijančič tudi zares športno-funkcionarsko upokojil.

Čeprav je Kocijančič na nek način z izvolitvijo Gabrovca doživel volilni poraz (precej podoben tistemu pred leti, ko je v boju za predsedniško mesto v Smučarski zvezi Slovenije Tomaž Lovše premagal Kocijančičevega varovanca Staneta Valanta), saj je navidezno neopredeljeni Kocijančič med volilno kampanjo za novega predsednika OKS dal zelo jasno vedeti, da je njegov izbranec Janković, ne pa Gabrovec, je po razglasitvi rezultatov nemudoma planil v objem - Bogdana Gabrovca. Poznavalci pravijo, da je Gabrovec premalo "močan" kader (čeprav je nekdanji vrhunski judoist, eden od njegovih podpredsednikov OKS pa bo Tomaža Barada, mariborski kralj borilnih športov), zato bo Kocijančič še vedno kot stric iz ozadja poskušal - če že ne voditi - vsaj "usmerjati" slovenski šport.

Nenazadnje, Janez Kocijančič še vedno ostaja podpredsednik mednarodne smučarske zveze (FIS) in predsednik upravnega odbora podjetja Fis Marketing AG. To podjetje ima sedež v Švici, namenjeno pa je sklepanju pogodb mednarodne smučarske zveze z večjimi sponzorji.

Je pa zanimivo, da Janezu Kocijančiču doslej še nikoli ni uspelo postati član Mednarodnega olimpijskega komiteja.

IN ŠE: VOLILNA BLAMAŽA ENZA SMREKARJA

Eno od največjih presenečenj včerajšnjih volitev je tudi hud volilni poraz predsednika Smučarske zveze Slovenije Enza Smrekarja. Na volitvah za člane izvršnega odbora OKS ga je namreč do tal porazila upokojena odvetnica ter nekdanja kotalkarica in drsalka Tjaša Andree Prosenc kot predstavnica individualnih zimskih športov. Prejela je kar 30 glasov več od Smrekarja, zato smučarska zveza ostaja brez svojega predstavnika v novem izvršnem odboru OKS, ki sicer šteje 21 članov.
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8490
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a duff » 17 Dec 2014, 14:45

Požar bi lahko bil natančnejši pri navajanju dejstev in celota bi postala dosti bolj smiselna.
Kocjančič, bivši sodelavec v KPS, nato ožji sodelavec oz. vidni član ZLSD, zdajšnje SD in prijatelj Kučana, o članstvu v forumu 21 nisem prepričan, je bil na tej funkciji praktično od osamosvojitve. Janković, zgodba znana, tudi to, da ga Kučan redno obiskuje in mu izkazuje podporo, ni skrivnost, je bil v tem primeru glavni favorit, v to ne dvomim, kontinuiteta zagotovljena. Tip, ki je zmagal, je bil Kocjančičev sodelavec in tako kot je napisal, rezervni kandidat, če se slučajno kaj zakomplicira oz. zgodi nepredvidljivost.
Vehovar je povezan s SLS, ne vem, če je še tajnik te stranke, bil je. Že to na kak način so manipulirali z glasovi in člani pri teh volitvah je jasno, da Vehovar ni smel priti v drugi krog volitev, ker se nikoli ne ve, če bi kdo izkoristil glasovanje za revanšo komu.
Šlo je za tipični politični spopad med levimi/desnimi in levi si niso smeli, niti dovolili privoščit poraza. Nauk zgodbe, v tej gnili državi se vse, ampak res vse spolitizira do onemoglosti in vsak samo išče koristi, priložnost, da je pri koritu.
Norost je pri posameznikih redka, v skupinah, strankah, narodih in zgodovinskih obdobjih pa je pravilo (F. Nietzsche)
Uporabniški avatar
duff
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 29 Mar 2014, 19:29
Kraj: Styria

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a ledenko » 18 Dec 2014, 00:05

Ko sn bral vseskup, se nisn mogo znebit občutka, kake vse tralala-hopsasa športne zveze majo vpliv na izvolitev. Klko vpliva ma kaj NZS, oz. fuzbal nasploh. Ragbi v Slo? Priznam, da ne poznam ragbi klubov v Slo, ampak da majo svojo zvezo? In če še kdo ve ... ali ima nogometna zveza isto št. glasov kot ragbi zveza?

PS: Namesto Ragbi vstavi katerikoli drugi šport, ki ni zelo masovno spremljan...
ledenko
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 26 Mar 2014, 12:50

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a liki » 01 Apr 2015, 10:40

Komedija:

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-rob ... nski-sport

Zdaj mi je že skoraj žal, da Jankovič ni zmagal...
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8490
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a meho7 » 01 Apr 2015, 11:38

liki napisal/-a:Komedija:

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-rob ... nski-sport

Zdaj mi je že skoraj žal, da Jankovič ni zmagal...

Sem že objavil post, potem pa se spomnim na datum.
meho7
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 25 Mar 2014, 21:01

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a Phantom » 01 Apr 2015, 11:40

liki napisal/-a:Komedija:

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-rob ... nski-sport

Zdaj mi je že skoraj žal, da Jankovič ni zmagal...


Upam, da je 1.april. Ampak malo mi je čudno, ker so v članku z imenom in priimkom omenjeni vsi odgovorni in na sploh se mi zdi malo čudno. Bomo videli jutri v vsakem primeru.
Zadnjič spremenil Phantom, dne 01 Apr 2015, 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Phantom
 
Prispevkov: 3668
Pridružen: 26 Jul 2014, 00:14
Kraj: Štajerska

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a donkey » 01 Apr 2015, 11:43

Meho btw. v Konjicah je vsako leto mislim da nekje septembra razstava podvodne fotografije ;) Ker sem za trenutek še videl tvojo prvotno objavo ;)
Uporabniški avatar
donkey
Site Admin
 
Prispevkov: 5510
Pridružen: 26 Mar 2014, 11:44

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a liki » 01 Apr 2015, 13:28

Phantom napisal/-a:
liki napisal/-a:Komedija:

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-rob ... nski-sport

Zdaj mi je že skoraj žal, da Jankovič ni zmagal...


Upam, da je 1.april. Ampak malo mi je čudno, ker so v članku z imenom in priimkom omenjeni vsi odgovorni in na sploh se mi zdi malo čudno. Bomo videli jutri v vsakem primeru.


To je enostavno preresna tema, da bi se sedaj pojavil članek v kontekstu prvega aprila.

Tisti del, ki govori o kategoriziranih športnikih svetovnega razreda in kateri vse spadajo v njega, definitivno ni 1. april, ker sem našel to tudi na uradni strani olimpijskega komiteja:

http://www.olympic.si/sportna-kariera/r ... o-panogah/

Glede same kategorizacije športov pa sicer nisem našel nobenega dokumenta, sem pa kar nekaj člankov v drugih medijih iz preteklih dni, ki posredno ali neposredno potrjujejo napisano v Ekipi.

Mogoče da bi bila to s potapljanjem - podvodno fotografiranje prvoaprilska, sem pa po drugi strani našel dokument iz leta 2013, kjer je dejansko kategoriziranih vsaj 5 različnih vrst potapljanja.

Pa še nekaj (to sem sedaj opazil): tudi na naslovnici dananšnje Ekipe je skoraj čez pol lista napisan naslov: "Je podvodna fotografija šport?". Prvoaprilske se vseeno ne objavljajo na takšen način v časopisih...
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8490
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a baresi » 03 Apr 2015, 11:43

Očitno ne bo šlo vse tako zlahka skoz, vsaj nekaj pohvalnega, kar je prišlo od strani vlade oz. ljudi, ki so od nje nastavljeni.

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/551e5b590bbe7/boleca-klofuta-olimpijskemu-komiteju
Uporabniški avatar
baresi
 
Prispevkov: 3056
Pridružen: 29 Mar 2014, 10:02

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a starosta » 03 Apr 2015, 11:49

baresi napisal/-a:Očitno ne bo šlo vse tako zlahka skoz, vsaj nekaj pohvalnega, kar je prišlo od strani vlade oz. ljudi, ki so od nje nastavljeni.

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/551e5b590bbe7/boleca-klofuta-olimpijskemu-komiteju


Edino pametno. Ker sej nismo nori da si je nekdo hotel malo napolnit zepe. Podvodna fotografija sport??? Kaj so eni bolani al kaj.
Uporabniški avatar
starosta
 
Prispevkov: 2096
Pridružen: 30 Mar 2014, 20:28

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a ElTorro » 03 Apr 2015, 12:12

starosta napisal/-a:
baresi napisal/-a:Očitno ne bo šlo vse tako zlahka skoz, vsaj nekaj pohvalnega, kar je prišlo od strani vlade oz. ljudi, ki so od nje nastavljeni.

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/551e5b590bbe7/boleca-klofuta-olimpijskemu-komiteju


Edino pametno. Ker sej nismo nori da si je nekdo hotel malo napolnit zepe. Podvodna fotografija sport??? Kaj so eni bolani al kaj.


Saj skoraj ne morem verjet, da to ni bila prvoaprilska....
ElTorro
 
Prispevkov: 2588
Pridružen: 28 Sep 2014, 14:13

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a live » 02 Jun 2015, 20:02

Nimam pojma kam bi to najbolj pasalo, pa bom tu napisal.

Največje športne zveze pri nas so se združile. Nogometna, košarkarska, rokometna, hokejska, atletska, smučarska. Mogoče sem še katero ven izpustil.
Združile so se za to, da se rešijo problemi, predvsem na relaciji države do športa. Pravijo sicer da niso nobena opozicija OKS-u a jasno je zakaj so se združili. Sam sem mnenja da je to velik plus in korak k spreminjanju na boljše. :up:
live
 
Prispevkov: 313
Pridružen: 04 Maj 2014, 19:01

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a donkey » 02 Jun 2015, 22:14

live napisal/-a:Nimam pojma kam bi to najbolj pasalo, pa bom tu napisal.

Največje športne zveze pri nas so se združile. Nogometna, košarkarska, rokometna, hokejska, atletska, smučarska. Mogoče sem še katero ven izpustil.
Združile so se za to, da se rešijo problemi, predvsem na relaciji države do športa. Pravijo sicer da niso nobena opozicija OKS-u a jasno je zakaj so se združili. Sam sem mnenja da je to velik plus in korak k spreminjanju na boljše. :up:


Združile na kak način in s kakšnimi cilji? Je kak članek o tem?
Uporabniški avatar
donkey
Site Admin
 
Prispevkov: 5510
Pridružen: 26 Mar 2014, 11:44

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a Phantom » 03 Sep 2015, 23:35

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-rob ... ekreativci

Bom dal tu, čeprav ni direktno vezano na Olimpijski komite.
Phantom
 
Prispevkov: 3668
Pridružen: 26 Jul 2014, 00:14
Kraj: Štajerska

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a ElTorro » 04 Sep 2015, 07:52

Phantom napisal/-a:http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/55e83965eafa4/sportniki-v-javni-upravi-upokojenci-podjetniki-bogatasi-in-rekreativci

Bom dal tu, čeprav ni direktno vezano na Olimpijski komite.


Vsem treba bek vzet :)
ElTorro
 
Prispevkov: 2588
Pridružen: 28 Sep 2014, 14:13

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a Phantom » 04 Sep 2015, 10:36

ElTorro napisal/-a:
Phantom napisal/-a:http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/55e83965eafa4/sportniki-v-javni-upravi-upokojenci-podjetniki-bogatasi-in-rekreativci

Bom dal tu, čeprav ni direktno vezano na Olimpijski komite.


Vsem treba bek vzet :)


Po moje ne. Je v Sloveniji kar nekaj primerov, ki si po moje zaslužijo to podarjeno službo. Na koncu koncev imamo svetovno prvakinjo, ki je ne dobi, ker ne ustreza vsem pogojem. Samo treba to malo ažurirat.
Phantom
 
Prispevkov: 3668
Pridružen: 26 Jul 2014, 00:14
Kraj: Štajerska

Re: Olimpijski komite Slovenije

OdgovorNapisal/-a ElTorro » 04 Sep 2015, 11:00

Phantom napisal/-a:
ElTorro napisal/-a:
Phantom napisal/-a:http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/55e83965eafa4/sportniki-v-javni-upravi-upokojenci-podjetniki-bogatasi-in-rekreativci

Bom dal tu, čeprav ni direktno vezano na Olimpijski komite.


Vsem treba bek vzet :)


Po moje ne. Je v Sloveniji kar nekaj primerov, ki si po moje zaslužijo to podarjeno službo. Na koncu koncev imamo svetovno prvakinjo, ki je ne dobi, ker ne ustreza vsem pogojem. Samo treba to malo ažurirat.


Edini smisel, ki ga jaz vidim v tem početju je v primeru, če želi država med mladimi popularizirati šport, s katerim ni možno zaslužiti dovolj za preživetje. Z mojega vidika je namreč edina prava korist, ki jo ima država od športnih uspehov ta, da se s tem lahko več mladih navduši nad športom, in to je v sedanjih časih vsekakor pomembno.

Tako da, ja, če država želi, da se otroci začnejo bolj množično ukvarjati z judom, lokostrelstvom ali curlingom, nimam v bistvu nič proti. Ampak takšnih je na seznamu zelo malo.
Če pa gre za vzpodbude smučarjem, tenisačem in podobnim, pa sem absolutno proti.

Kar se tiče svetovne prvakinje pa....jebiga....pogoji za te službe so znani, in če jih nekdo ne izpolnjuje, jih pač ne izpolnjuje. In pogoji se mi zdijo smiselni, da ne pošiljamo mladini sporočila "vi kar športajte, ko jebe šolo".
ElTorro
 
Prispevkov: 2588
Pridružen: 28 Sep 2014, 14:13

Prejšnja

Vrni se na OSTALI ŠPORTI 

Kdo je na strani

Po forumu brska: mbfc, otorepec, Razjasnimo in 1 gost