NZS

NZS

OdgovorNapisal/-a venti » 25 Nov 2016, 15:29

Ker NZS nima še svoje teme jo odpiram.

Intervju s kandidatom za predsednika, ki trdi da spremembe niso potrebne (SY) . Vir NM

Ni potrebe po spremembah
Radenko Mijatović je eden od treh kandidatov za novega predsednika NZS in edini, ki v tem trenutku zagotavlja kontinuiteto vzpostavljenih procesov dela na zvezi. Finančna kondicija zveze zanj ni problematična.

Zadnjih sedem let je Radenko Mijatović podpredsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) in ob Vladu Šajnu najbolj viden predstavnik močne sodniške organizacije. Mijatović korenine sicer vleče iz Kneževega pri Banjaluki, v Slovenijo pa je prišel že kot srednješolec. Nogomet je igral v Sloveniji - pri Litiji, Slaviji, Slovanu, Iliriji in Svobodi - in v nato avstrijskih nižjih ligah. Od leta 1997 do leta 2003 je sodil v slovenski prvi ligi, nato pa se vključil v delo na NZS, kjer še danes sodeluje v izobraževalnih procesih in (tudi mednarodno) kontroli sojenja. Ob nogometu je kot član uprave zaposlen v celjskem podjetju Cetis, pred tem pa je trideset let, prehodil je pot od delavca v poizvodnji do predsednika uprave, delal pri logaškem podjetju Valkarton. Kandidatura za predsednika NZS je, čeprav priznava, da bo v nogometu ostal ne glede na razplet volitev, vrhunec njegovega dosedanjega nogometnega udejstvovanja.

Zakaj kandidirate za funkcijo predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS)?
Gre za kontinuiteto dela. Ekipa ne zvezi je skupaj že kar nekaj časa in mislim, da dobro vodi vse skupaj. Zveza je prepoznana v evropskem prostoru, posledica je tudi izvolitev Aleksandra Čeferina na čelo UEFA. Ne vidim potrebe po velikem spreminjanju načina dela, za razliko od recimo nekaterih drugih kandidatov. Ekstra velikih ambicij vezanih na to funkcijo nimam.

Drži, da ste sprva oklevali?
Nerad se izpostavljam. Pri tej kampanji se moram, ampak raje se ne bi. Res je, nisem bil odločen. Predvsem zaradi službe (član uprave Cetisa, op.p.), če bi bil izvoljen za predsednika, potem obojega ne bi zmogel. Potem sem govoril z lastnikom podjetja in sva se dogovorila, da bi se moje obveznosti v podjetju bistveno zmanjšale. To je bil edini razlog za oklevanje.

Vas zdaj že bivši predsednik Aleksander Čeferin podpira?
Mislim, da ja. Čeferin me je imenoval tudi za vršilca dolžnosti, to razumem kot znak njegove podpore.

Vaša protikandidata sta Ivan Simič in Matjaž Nemec, kako resna tekmeca sta?
Nisem pompozen človek in nimam pripravljenih nobenih sočnih na njun račun. Ravno nasprotno. Oba sta v redu, korektna.

Katera so ključna področja v vašem programu?
Brand prve lige zagotovo. Zadeva se odvija zelo dobro. Prva liga pridobiva na prepoznavnosti, zanimanju, gledanost je večja, produkcija boljša. Pozitivni efekt želimo izkoristiti pri trženju. Okrepiti želim sodelovanje med zvezo in medobčinskimi zvezami. Izkoristiti moramo trenutno stanje in povečati množičnost ter okrepiti našo bazo. V nogomet je treba vključiti čim več otrok, od vrtcev naprej, pa vse do nogometnih centrov, ki jih vzpostavljamo po državi. Pomembno je tudi pridobivanje mladih sodniških kadrov, trenerskih kadrov in specialistov na trenerskem področju. Slediti moramo trendom. Pa Brdu je treba dodati vsebino. Vzdrževanje takšnega centra stane. Vse aktivnosti moramo preseliti tja, pozneje pa, ko bodo pogoji za to, da se začne tržiti in se pokrijejo stroški vzdrževanja.

Ste razmišljali o prijavi za organizacijo kakšnega turnirja? Pred leti je Slovenija že gostila Euro U17.
Prijavljali se bomo, vsekakor. Gre za tekmovanja do ravni U21, za ostalo seveda nimamo pogojev. Glede ne odzive UEFA je realno, da dobimo kakšno prvenstvo morda že v tem mandatu, če ne pa v naslednjem.

Kako lahko 1. SNL iztrži več z naslova trženja, predvsem televizijskih pravic za prenose tekem?
Preboj nogometa v Sloveniji je omogočil boljše trženje. Liga ima generalnega sponzorja. NZS na letni ravni v slovenske klube vloži med 2,3 do 2,5 milijona evrov. Ta znesek ni majhen. Obstajajo različni modeli trženja, tudi klubi sami tržijo. NZS skuša zdaj dobiti več srednjih in majhnih pokroviteljev, vse skupaj se dogaja intenzivno in moram reči, da so rezultati dobri. S televizijo se bomo pogovarjali za naprej, rezultat pa je vedno sodelovanje dveh partnerjev. Kar se televizije tiče, kvaliteta nogometa je zagotovo zrasla, medijska pokritost je dobra, sigurno pa je, da so naša izhodišča zdaj veliko boljša.

V slovenski nogomet prihaja vse več investitorjev iz tujine. Kako gledate na to?
Nogometna zveza določenih stvari, ko gre za klube, ne more preprečiti. Določene pojave lahko preprečuje in onemogoča le skozi vzvod licenciranja, če seveda ugotovi, da niso v skladu s predpisi. To je lahko nevarnost, ampak o tem težko govorimo. V svetu je to sicer nekaj normalnega. Določene spremembe na področju zakonodaje so že, NZS sama ne more spreminjati predpisov.
Radenko Mijatović
(foto: Nogomania)


Nogometna zveza je zadolžena za več milijonov evrov, kar je vaš protikandidat Ivan Simič izpostavil kot problem. Kako to zadolženost ocenjujete vi?
NZS je finančno vzdržna. Določeni kandidati verjetno nimajo pravega vpogleda v zadevo. Določen del dolga je vezan na Brdo. Takšne infrastrukture, ki smo jo nujno potrebovali, ni mogoče zgraditi brez kredita. UEFA je prispevala največ, skupaj s FIFA skoraj 70 odstotkov, nekaj je bilo še javnih sredstev in sredstev zveze, ostalo kredit. Drugi del dolga v višini 3,6 milijona evrov je vezan na odkup deleža v Športni loteriji Slovenije. Slednja posluje zelo dobro. Že drugo leto zapored izplačuje ustvarjeni dobiček, to je do 350.000 evrov letno. Študijo za upravičenost takšne investicije je izdelala Ekonomska fakulteta v Ljubljani in ta naložba bi se samo ob takšnem scenariju povrnila v šestih, sedmih letih, delež v podjetju pa seveda ostane še naprej. Z loterijo imamo sklenjeno tudi sponzorsko pogodbo, ki na leto prinese čez 100.000 evrov. Letni donos je cca. 450.000 evrov. Pozitivna razlika je tako več kot petodstotna, kar je za zvezo odlična naložba. Takšnih naložb je danes v finančnem svetu malo.

Povezovanja na regionalni ravni so v zadnjem obdobju zelo aktualna tema. Podpirate idejo o regionalni ligi?
Regionalne lige so, posebej z vidika zanimanja javnosti, motiv za jutri. Na tem področju imamo problem. Nismo še zreli za takšno ligo. Že na derbijih z Olimpijo in Mariborom imamo določene težave z organizacijo. Poglejte, kaj se dogaja na derbijih med Dinamom in Hajdukom, pa Partizanom in Crveno zvezdo. Raven navijaške kulture še ni na ravni, da bi po razpadu skupne države omogočala realizacijo takšne lige. Dolgoročno je to dobra ideja, vendar jo je treba peljati zelo previdno in počasi, da se vzpostavijo ustrezni pogoji.

Mar imamo, sodeč po kaznih, ki jih disciplinski sodnik NZS vsakotedensko izreka prvoligašem, pri nas težave z navijači?
UEFA in FIFA sta si zadali za cilj, da takšno obnašanje eliminirata z igrišč. Kazni so visoke. Rasizem, ksenofobija, nacionalizem... Nogomet želijo očistiti tega. V Evropi je tega vse manj. Tu gre tudi za komunikacijo klub - navijači. Kaznovani so namreč klubi in ne navijači, zato mora biti komunikacija med njimi večja. Ne pozabimo, naša zveza potem denar od teh kazni vrača v mladinski nogomet, tukaj ne gre za njen prihodek.

Funkcija predsednika nogometne zveze je odgovorna in zahtevna. Kljub temu pa uspešnost predsednika običajno v največji meri ocenjujemo po uspehih članske reprezentance. Ste pripravljeni na to?
Lažje je dobiti volitve, kot pa delati naprej. Vse se začne po volitvah. NZS je izjemno izpostavljena organizacija, ogromno pa je odvisno, skoraj vse, od rezultatov A reprezentance. Če igra dobro, je vse lažje. Je pa treba vedeti, da si funkcionarji ne moremo pripisovati zaslug za rezultate. Zanje so zaslužni izključno igralci in strokovno vodstvo. Funkcionarji smo tu zato, da zagotavljamo maksimalne pogoje. Vem pa, da bom odgovoren za morebitne slabše rezultate, na to sem pripravljen.

Če boste izvoljeni, boste podprli Srečka Katanca?
Absolutno.

Če ne boste izvoljeni, kaj potem?
Preprosto, še naprej bom pomagal nogometu in sodeloval v izobraževalnih procesih. Zame to ne bi bil poraz. Preprosto je, gremo naprej.
venti
 
Prispevkov: 1780
Pridružen: 16 Sep 2014, 12:10

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a matejger » 25 Nov 2016, 17:33

Upam, da ne bo... Če bo, se lahko zgodi "centrilizacija" našega nogometa!
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4573
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a malipizdek » 25 Nov 2016, 21:30

venti napisal/-a:Mar imamo, sodeč po kaznih, ki jih disciplinski sodnik NZS vsakotedensko izreka prvoligašem, pri nas težave z navijači?
UEFA in FIFA sta si zadali za cilj, da takšno obnašanje eliminirata z igrišč. Kazni so visoke. Rasizem, ksenofobija, nacionalizem... Nogomet želijo očistiti tega. V Evropi je tega vse manj. Tu gre tudi za komunikacijo klub - navijači. Kaznovani so namreč klubi in ne navijači, zato mora biti komunikacija med njimi večja. Ne pozabimo, naša zveza potem denar od teh kazni vrača v mladinski nogomet, tukaj ne gre za njen prihodek.
Bolj se mi zdi, da je problem komunikacije ravno pri NZS, ker ne dovoli navijačev, želijo gledalce kot jih imajo v LJ in ne navijačev.
malipizdek
 
Prispevkov: 2205
Pridružen: 14 Avg 2016, 22:06

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a vojvoda » 25 Nov 2016, 23:06

venti napisal/-a:Ker NZS nima še svoje teme jo odpiram.

Intervju s kandidatom za predsednika, ki trdi da spremembe niso potrebne (SY) . Vir NM

Ni potrebe po spremembah
Radenko Mijatović je eden od treh kandidatov za novega predsednika NZS in edini, ki v tem trenutku zagotavlja kontinuiteto vzpostavljenih procesov dela na zvezi. Finančna kondicija zveze zanj ni problematična.
mene to dvoje bolj skrbi, da spremembe niso potrebne in da nogomanija kr javno podpira enega od treh kandidatov za predsednika. Aja pa to da je finančna kondicija ok, ja mogoč za žabare ko od nas cuzajo keš pa si gradijo tam na gorenjskem neke gradove o katerih naš klubski fuzbal nima nič
The pride of Styria
vojvoda
 
Prispevkov: 1326
Pridružen: 30 Nov 2014, 12:43

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a tatatam » 27 Nov 2016, 20:43

tatatam
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 26 Jul 2014, 21:36

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a matejger » 27 Nov 2016, 21:01

Potem takem je Mijatovič novi predsednikm NZS...kozlam :nogomet:
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4573
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a quinta Martii » 27 Nov 2016, 22:01

Kako je lahko predsednik NZS nekdo ki ne obvlada slovenščine ne razumem. Mrš v pi**o materino Radenko.
quinta Martii
 
Prispevkov: 71
Pridružen: 07 Jul 2016, 17:26

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a 4emb » 27 Nov 2016, 22:01

matejger napisal/-a:Potem takem je Mijatovič novi predsednikm NZS...kozlam :nogomet:

Točno tako. NZS MAFIA
Štajerska zvestoba, Viola do groba :maribor2:
Uporabniški avatar
4emb
 
Prispevkov: 1972
Pridružen: 28 Mar 2014, 20:16

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a Samo » 27 Nov 2016, 22:06

Nova Švica. Pa to.
NI PREDAJE PIZDOMATERNO! :maribor2:
Samo
 
Prispevkov: 3653
Pridružen: 04 Maj 2016, 11:48

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a Godward » 27 Nov 2016, 22:08

pa kaki radenko kaj ste fukjeni
MBFC
FIGHT against modern football!
https://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU
Uporabniški avatar
Godward
 
Prispevkov: 1102
Pridružen: 26 Mar 2014, 01:23
Kraj: Ruše

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a liki » 28 Nov 2016, 00:10

Hočete še en dodaten cukerček?

V borbo za predsednika NZS naj bi se vključil Izet Rastoder... :D
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8471
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a 4emb » 28 Nov 2016, 00:31

liki napisal/-a:Hočete še en dodaten cukerček?

V borbo za predsednika NZS naj bi se vključil Izet Rastoder... :D

Ne me jebat, kuhna žabarska. Vir?
Štajerska zvestoba, Viola do groba :maribor2:
Uporabniški avatar
4emb
 
Prispevkov: 1972
Pridružen: 28 Mar 2014, 20:16

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a malipizdek » 28 Nov 2016, 07:45

liki napisal/-a:Hočete še en dodaten cukerček?

V borbo za predsednika NZS naj bi se vključil Izet Rastoder... :D

Ne bi rekel, da se bo to zgodilo. Sploh če se spomnite kakšne izjave je dajal proti NZS, dvomim da so tam pozabli na te izjave. Nima šans.
malipizdek
 
Prispevkov: 2205
Pridružen: 14 Avg 2016, 22:06

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a bani » 28 Nov 2016, 08:29

Simič pa je odstopil od kandidature...
Uporabniški avatar
bani
 
Prispevkov: 1742
Pridružen: 27 Mar 2014, 09:34

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a liki » 28 Nov 2016, 09:10

4emb napisal/-a:
liki napisal/-a:Hočete še en dodaten cukerček?

V borbo za predsednika NZS naj bi se vključil Izet Rastoder... :D

Ne me jebat, kuhna žabarska. Vir?


Ekipa...

- Tekma za predsednika Nogometna zveze Slovenije
SIMIĆ ODŠEL, PRIHAJA RASTODER?
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8471
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a matejger » 28 Nov 2016, 10:12

bani napisal/-a:Simič pa je odstopil od kandidature...


Le zakaj je odstopil?
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4573
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a Fantastic » 28 Nov 2016, 10:19

Torej bo repka ugrabljena še naslednja 4+leta
Uporabniški avatar
Fantastic
 
Prispevkov: 4192
Pridružen: 25 Mar 2014, 18:04

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a suvereno » 28 Nov 2016, 10:31

Reprezentanca in ne repka :mrgreen:
Uporabniški avatar
suvereno
 
Prispevkov: 1472
Pridružen: 25 Mar 2014, 20:32

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a Fantastic » 28 Nov 2016, 10:52

suvereno napisal/-a:Reprezentanca in ne repka :mrgreen:

Pa komu se da to pisat, izraz repka uporabljam že leta :D
Uporabniški avatar
Fantastic
 
Prispevkov: 4192
Pridružen: 25 Mar 2014, 18:04

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a Leteči Golman » 28 Nov 2016, 14:32

Simić o umiku kandidature: 'Ne gre zame. Gre za moje podpornike, ki so doživeli grožnje'

Vir: 24kur
Uporabniški avatar
Leteči Golman
 
Prispevkov: 2753
Pridružen: 25 Mar 2014, 17:39

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a matejger » 28 Nov 2016, 14:47

Prav zaradi tega se nebi smel umaknit...naj že enkrat pride ta svinjarija na dan...
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4573
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a liki » 28 Nov 2016, 15:23

Simič, če misli kaj pametnega narediti, bo z imeni in priimki povedal, kaj se je dogajalo, dokler pa bo ostajal za takšnimi splošnimi nedefiniranimi floskulami (da so "grozili"), pa je za mene samo nekdo, ki si je pač neki izgovor izmislil, da se umakne iz igre...
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8471
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a hsge » 28 Nov 2016, 15:39

all hail radenko...
hsge
 
Prispevkov: 2693
Pridružen: 28 Mar 2014, 17:44

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a dixi » 28 Nov 2016, 15:51

NZS je neosvojljiva trdnjava. Simič ni imel nobenih šans. Ta ljubljanjska Zavrl&Šajn linija vodi NZS že 25 let in jih bo tudi naslednjih 25 let. So organizirani, pravim ljudem v hirarhiji in po terenu nudijo privilegije in ugodnosti in ti isti ljudje jim potem omogočajo vsakršno izvolitev. V nogometu je veliko denarja in takšnih uslug in privilegijev je malo morje. Nogomet je prepomembna zadeva, da ga bodo ti ljubljanski "frajerji" spustili iz rok in prepustili komu drugemu.

Ta Radenko pa je itak brezvezen tip, on se mora samo non stop zavedati kdo ga je postavil in izvolil na to mesto. Pa saj je bilo isto s Čeferinom.
dixi
 
Prispevkov: 3064
Pridružen: 29 Mar 2014, 14:06

Re: NZS

OdgovorNapisal/-a malipizdek » 28 Nov 2016, 16:52

Evo pa je novica o bananarju na 24kur. Katastrofa, kakšne izjave je dajal proti NZS pred leti, zdaj pa samo da pomaha z evrčki so pa vsi mastni. Banda požrešna.Kam tone tale naša NZS (UF)
malipizdek
 
Prispevkov: 2205
Pridružen: 14 Avg 2016, 22:06

Naslednja

Vrni se na Nogomet v SLO in po svetu 

Kdo je na strani

Po forumu brska: zaaaaaaaan in 2 gostov