Računalništvo

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a Godward » 21 Okt 2017, 03:12

Webrip tudi na partisu
MBFC
FIGHT against modern football!
https://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU
Uporabniški avatar
Godward
 
Prispevkov: 1106
Pridružen: 26 Mar 2014, 01:23
Kraj: Ruše

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a lilija » 21 Okt 2017, 08:59

Se kdo spozna na Apple?

Imam macbooka in imam grozne probleme z wi-fijem. Recimo doma in v stanovanju mi konstantno zafrkava tako, da začne nalagat stran in jo potem sploh ne naloži ali pa za to rabi dolgo časa. Zanimivo mi je to, da prek telefona, ali pa če se na wi-fi priklopi nekdo z drugim računalnikom, ni z internetom nobenih težav. Ravno tako nimam težav na računalniku, če se recimo povežem na internet preko hotspota.

V čem bi lahko bil problem in kaj lahko naredim? 8-)

edit:

Evo, takole nalaga in nalaga, včasih sploh ne naloži in napiše, da povezava ni možna, včasih pa dela vredu...

Slika
lilija
 
Prispevkov: 339
Pridružen: 19 Sep 2014, 15:51

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a liki » 21 Okt 2017, 12:13

Meni se je podobno dogajalo z nekaterimi stranmi, ko sem imel vklopljen program, ki blokira te pop-up reklame. Govorim za tablico in iphone. Mogoče je na mac-u kaj podobnega.
Ricky Gervais: "Nikoli ni dobro, če ima nekdo v lasti pametni telefon, ki je pametnejši od lastnika."
Uporabniški avatar
liki
 
Prispevkov: 8511
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:17

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a zamo » 05 Nov 2017, 23:18

bom kar tukaj napisal..imam htc one..lepo ohranjen in brez tezav..vsaj do pred kratkim..priblizno en teden nazaj sem sel do kolega, ki je doma tam v onih bregih naprej od malecnika in a1 signala tam nikoli ni bilo (vedno ven vrglo)..in ko sem se vrnil domov se vedno ni bilo signala (pa sem ze prej tam bil in ni bilo nikoli tezav..telefon mi recimo vmes ni padel na tla)..potem sem veckrat vnovicno zagnal aparat..izklapljal/vklapljal..na koncu sem tudi vse skupaj ponastavil nazaj na tovarniske nastavitve (evo pravkar to delam se drugic)..ampak se vedno pa ko kartico dam noter ni signala..vcasih sicer kaze poln signal, ampak ko hocem poklicat (ali it na net) ga dejansko ni..vecinoma pa mi kaze, da signala enostavno ni..s kartico ni tezav, ker je relativno nova (cca 3mesece) in mi laufa v vseh ostalih telefonih brez problema.

zdaj vem, da je telefon ze malo star (sploh za smartphone), ampak je dobro sluzil do sedaj..ce ima kdo kaksno idejo kaj bi se se dalo storiti (ce je kdo imel podoben problem, ki ga je uspesno resil) kar na plano z idejami ;) ..aparat itak vem, da ni vec kaj ekstra vreden..ampak jaz pac ponucam do konca preden na novo nabavim :lol:
zamo
 
Prispevkov: 1948
Pridružen: 01 Apr 2014, 22:58

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a malipizdek » 06 Nov 2017, 02:23

Si probal ročno nastavit omrežje? Al maš nastavljeno na avtomatsko?
malipizdek
 
Prispevkov: 2205
Pridružen: 14 Avg 2016, 22:06

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a zamo » 06 Nov 2017, 21:48

ma ja..vse..izbiram omrezne ponudnike samodejno in rocno..tudi spreminjal na tiste, ki niso pravi in nazaj..spreminjal omrezni nacin..vse..zgleda bo treba novo kisto nabavit..saj realno tak po skoraj 4letih redne uporabe ni cudno, da je crkno.

drugace pa je folk navalo na iphone x ..slike iz europarka..cuka za telefon :stoned:
https://www.facebook.com/TelekomSlovenije/posts/1911657485529275
zamo
 
Prispevkov: 1948
Pridružen: 01 Apr 2014, 22:58

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a tomecp » 06 Nov 2017, 22:02

zamo napisal/-a:ma ja..vse..izbiram omrezne ponudnike samodejno in rocno..tudi spreminjal na tiste, ki niso pravi in nazaj..spreminjal omrezni nacin..vse..zgleda bo treba novo kisto nabavit..saj realno tak po skoraj 4letih redne uporabe ni cudno, da je crkno.

drugace pa je folk navalo na iphone x ..slike iz europarka..cuka za telefon :stoned:
https://www.facebook.com/TelekomSlovenije/posts/1911657485529275
Človeška neumnost nima mej!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča!!!
Uporabniški avatar
tomecp
 
Prispevkov: 889
Pridružen: 12 Apr 2014, 21:24

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a tomecp » 06 Nov 2017, 22:09

zamo napisal/-a:ma ja..vse..izbiram omrezne ponudnike samodejno in rocno..tudi spreminjal na tiste, ki niso pravi in nazaj..spreminjal omrezni nacin..vse..zgleda bo treba novo kisto nabavit..saj realno tak po skoraj 4letih redne uporabe ni cudno, da je crkno.



Torej tudi, če spremeniš na GSM/WCDMA izklopis telefon...pustiš par sekund in prižgeš ne poveže?

SIM kartico ti zazna?

Ne verjamem, da je crknil naključno ravno ko mu je zmanjkalo omrežja.

Poskusi še, da natipkaš *#*#4636#*#* … phone information ... In poskusi izklopiti/vklopiti "radio"

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča!!!
Uporabniški avatar
tomecp
 
Prispevkov: 889
Pridružen: 12 Apr 2014, 21:24

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a zamo » 09 Nov 2017, 23:35

bolj bogo vse skupaj..nekaj sem se spilal..spreminjal omrezne nastavitve..vklapljal/izklapljal radio..zdaj celo kao mi kaze signal (ampak vcasih gre klicat oz sprejemat klice..vcasih ne - kot ze prej..ceprav res, da prej vecino casa signala sploh ni bilo oz. ga ni niti kazalo..tu pa tam samo)..kaze mi celo, da sem povezan z internetom vcasih (preskakuje med 3G in H)..ampak povezave s kaksno stranjo mi ne gre vzpostavit..mi net prej ven vrze..zdaj bom ponastavil telefon se enkrat, ko je tak..pa da vidim..ce ne..te pac grem po novega.
zamo
 
Prispevkov: 1948
Pridružen: 01 Apr 2014, 22:58

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a donkey » 22 Nov 2017, 12:48

https://sputniknews.com/world/201711201 ... -articles/
Google Executive Says New Algorithm Will Hide RT, Sputnik Articles
Freedom of speech pa to ...
Uporabniški avatar
donkey
Site Admin
 
Prispevkov: 5522
Pridružen: 26 Mar 2014, 11:44

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a trstenjak » 22 Nov 2017, 13:39

donkey napisal/-a:https://sputniknews.com/world/201711201059277108-google-algorithm-to-hide-rt-sputnik-news-articles/
Google Executive Says New Algorithm Will Hide RT, Sputnik Articles
Freedom of speech pa to ...

Večino linkov na te strani itak dobiš preko drugih člankov, tako da to po mojem nima neke teže. Sicer se mi zdi neumno, da se google spušča v politiko. To samo daje priložnost drugim iskalnikom. Nič ni večno, posebej ne n internetu.
Uporabniški avatar
trstenjak
 
Prispevkov: 366
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:42

NK Maribon na FIFI 2018

OdgovorNapisal/-a asre » 03 Jan 2018, 21:13

Se opravičujem ker pišem sem, ampak, vseeno: A bi mi kdo znal povedat kako do Maribora na FIFI 18? Na youtubu je en posnetek, pa me zanima če je to možno?
Posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=ytxW6Y5jGUQ
asre
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 03 Jan 2018, 21:10

Re: NK Maribon na FIFI 2018

OdgovorNapisal/-a Vaccinator » 03 Jan 2018, 21:24

To je mod za Fifo 14. Maš možnost na PES 2018 met Maribor, obstajajo dresi novi in grb, ne vem pa če so že porihtani igralci, men ni šlo. Morš si sam spremenit imena če hočeš met avtentično.

http://www.moddingway.com/file/225671.html

To bi moglo bit.
Uporabniški avatar
Vaccinator
 
Prispevkov: 522
Pridružen: 09 Apr 2014, 18:56

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a martin_krpan » 05 Jan 2018, 13:26

Pozna kdo brezplačen youtube - mp3 converter za celo playlisto?
Sem nekaj googlal pa je vse ali plačljivo ali pa bi moral nekaj instalirat...
Da sprach der alte Häuptling der Indianer, wild ist der Westen schwer ist der Beruf
Uporabniški avatar
martin_krpan
 
Prispevkov: 265
Pridružen: 16 Apr 2014, 17:13

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a mbfc » 05 Jan 2018, 13:42

https://www.onlinevideoconverter.com/mp3-converter

Poglej če lahko tu kak listo dodaš.
Administrator
Uporabniški avatar
mbfc
Site Admin
 
Prispevkov: 2943
Pridružen: 25 Mar 2014, 12:10

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a aLeen7 » 07 Jan 2018, 00:19

Ima kdo izkušnje z zamenjavo diskov pri macbooku pro? Ker se ohišja ne odpirajo isto kot pri ostalih neapplovih prenosnikih. :D
aLeen7
 
Prispevkov: 2599
Pridružen: 30 Mar 2014, 11:46

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a ny123 » 09 Jan 2018, 16:29

ny123
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 10 Mar 2016, 10:01

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a matejger » 12 Jan 2018, 19:19

Imam eno vprašanje.
Želel sem si inštalirat program oz. sem ga Hola proxy in je zanimivo, da ko hočem nastavit na državo Slovenije le te ni na seznamu. Torej me zanima, če mi lahko kdo pove za kakšen podoben program kot je Hola.
Hvala za pomoč!
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4607
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a elwood » 23 Jan 2018, 09:58

Prodam nov monitor IIyama x2783HSU-B3 (star 3 dni)
https://www.mimovrste.com/led-monitorji ... 2783hsu-b3

Ponudbe na privat.
Demokracija je laž in fetiš, ki nam preprečuje, da vidimo resnico oziroma dejanske antagonizme v družbi (dr. Slavoj Žižek)
Uporabniški avatar
elwood
 
Prispevkov: 1054
Pridružen: 28 Jul 2014, 10:19

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a peterr » 21 Feb 2018, 12:57

Zunanji trdi disk. Računalnik ga zazna, v disku se sliši šumenje, vendar ga ne odpre. Poizkusil sem drugo ohišje, če bi bili konektorji, ker je tudi po tleh že kdaj zletel - enako.
Hvaležen bi bil za kak predlog ... :blush:
Priklopi ga na pc, kjer je sistem apple ali linux. Če je samo windows boot poškodovan, še imaš možnosti, da prideš do podatkov, samo ne na windows sistemu.
peterr
 
Prispevkov: 235
Pridružen: 03 Avg 2014, 20:24

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a hsge » 21 Feb 2018, 13:45

CHKDSK si probal?
hsge
 
Prispevkov: 2708
Pridružen: 28 Mar 2014, 17:44

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a donkey » 21 Feb 2018, 14:11

peterr napisal/-a:Zunanji trdi disk. Računalnik ga zazna, v disku se sliši šumenje, vendar ga ne odpre. Poizkusil sem drugo ohišje, če bi bili konektorji, ker je tudi po tleh že kdaj zletel - enako.
Hvaležen bi bil za kak predlog ... :blush:


Vzemi ga iz ohišja in ga priklopi direktno na matično ploščo ali preko kakšnega usb vmesnika ...
Uporabniški avatar
donkey
Site Admin
 
Prispevkov: 5522
Pridružen: 26 Mar 2014, 11:44

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a Hetfield » 21 Feb 2018, 20:01

Se kdo spozna na laptope? :)
Kupujem novega, in recimo da sta ta 2 ostala v končnem izboru.

https://www.ceneje.si/Izdelek/8851962/racunalnistvo/prenosniki/prenosniki/hp-prenosnik-255-g6-2lb52ea

https://www.ceneje.si/Izdelek/8921700/racunalnistvo/prenosniki/prenosniki/acer-aspire-5-a515-51g-52q6-396cm-156-i5-7200u-8gb-256gb-ssd-940mx-windows-10-prenosni-racunalnik

Drugi je 250 eur dražji, zdaj pa me zanima, če mislite da se splača dat teh 250 eur več. Praktično edina razlika je procesor/grafična. Dražji ima Intel Core i5 z ločeno grafično, cenejši pa AMD A6-9220 APU z grafično kartico Radeon R4 (2.5 GHz do 2.9GHz).
Zdaj ta i5 procesor vem, da je ok, ker sem ga imel zdaj, ne vem pa nič o tem AMD A6. To je primerljivo z i5 ali bolj z i3, al kak je s tem, res nimam pojma o procesorjih?

Glede uporabe - igric ne igram, rabim bolj za osebno rabo (je pa ta kdajpakdaj malo bolj komplicirana v smislu, da hkrati poslušam muziko, imam odprta 2 Officova programa, na internetu enih 10 zavihkov, zadaj dela torrent, pa mogoče še kak srednje zahteven program). To vse bi moralo laufat tudi na cenejšem, al ne?
Bistveno mi je, da laufa tako kot mora, hitro, brez štekanja, nalaganja in zmrzovanja, in to dolga leta.

Če ima kdo kak predlog poleg teh dveh, bom seveda tudi vesel.
Hetfield
 
Prispevkov: 2096
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:13

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a dnz » 21 Feb 2018, 20:25

Hetfield napisal/-a:Se kdo spozna na laptope? :)
Kupujem novega, in recimo da sta ta 2 ostala v končnem izboru.

https://www.ceneje.si/Izdelek/8851962/racunalnistvo/prenosniki/prenosniki/hp-prenosnik-255-g6-2lb52ea

https://www.ceneje.si/Izdelek/8921700/racunalnistvo/prenosniki/prenosniki/acer-aspire-5-a515-51g-52q6-396cm-156-i5-7200u-8gb-256gb-ssd-940mx-windows-10-prenosni-racunalnik

Drugi je 250 eur dražji, zdaj pa me zanima, če mislite da se splača dat teh 250 eur več. Praktično edina razlika je procesor/grafična. Dražji ima Intel Core i5 z ločeno grafično, cenejši pa AMD A6-9220 APU z grafično kartico Radeon R4 (2.5 GHz do 2.9GHz).
Zdaj ta i5 procesor vem, da je ok, ker sem ga imel zdaj, ne vem pa nič o tem AMD A6. To je primerljivo z i5 ali bolj z i3, al kak je s tem, res nimam pojma o procesorjih?

Glede uporabe - igric ne igram, rabim bolj za osebno rabo (je pa ta kdajpakdaj malo bolj komplicirana v smislu, da hkrati poslušam muziko, imam odprta 2 Officova programa, na internetu enih 10 zavihkov, zadaj dela torrent, pa mogoče še kak srednje zahteven program). To vse bi moralo laufat tudi na cenejšem, al ne?
Bistveno mi je, da laufa tako kot mora, hitro, brez štekanja, nalaganja in zmrzovanja, in to dolga leta.

Če ima kdo kak predlog poleg teh dveh, bom seveda tudi vesel.

jaz ti bi reko, da roke bek od HP, kr je po forumih najbolj prešimfan. Sam ti bi lenovo priporočal, so pomoje najboljši leptopi, takoj za tem pa Acer in Asus, samo to je bolj sibjektivno mnenje.
dnz
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 01 Apr 2014, 21:51

Re: Računalništvo

OdgovorNapisal/-a mbfc » 21 Feb 2018, 20:28

No, jaz vsakodnevno uporabljam HPjev laptop (eno izmed cheap varjant) in se nimam kaj pritoževat.
Administrator
Uporabniški avatar
mbfc
Site Admin
 
Prispevkov: 2943
Pridružen: 25 Mar 2014, 12:10

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na RAZNO 

Kdo je na strani

Po forumu brska: AlesD, nikita1970 in 4 gostov