Bivši trenerji

Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a pegi » 30 Dec 2015, 13:02

Ker nimamo primernejše teme, odpiram novo o bivših trenerjih. Tudi zato, ker zna spodnji intervju sprožiti kar nekaj razburjenja tukaj. Nisem sicer pogledal intervjuja, sklepam glede na naslov. :D

Ante Šimundža: V enem letu po zakonih nogometa ni mogoče porušiti devet let stare zgodbe
http://www.rtvslo.si/sport/videodneva/simundza-v-enem-letu-po-zakonih-nogometa-ni-mogoce-porusiti-devet-let-stare-zgodbe/19532
pegi
 
Prispevkov: 569
Pridružen: 28 Mar 2014, 16:07

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a Teraquista » 30 Dec 2015, 13:27

Je pa treba poudarit da ima hrbtenico..se vedno je ambiciozen :D
Teraquista
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 09 Maj 2015, 14:36

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a duff » 30 Dec 2015, 14:53

Ante, hvala za vse lepe trenutke, a limitiranost v razmišljanju, tudi kar se taktike tiče, je več kot očnitna (od 30:10 naprej). Da se o samokritiki sploh ne pogovarjamo. Določeni rezultati in sama statistika so dovolj zgovorni. Glej in se uči..
Naj bo ambicioznost s teboj!
Norost je pri posameznikih redka, v skupinah, strankah, narodih in zgodovinskih obdobjih pa je pravilo (F. Nietzsche)
Uporabniški avatar
duff
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 29 Mar 2014, 19:29
Kraj: Styria

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a spetfalil » 30 Dec 2015, 15:27

Teraquista napisal/-a:Je pa treba poudarit da ima hrbtenico..se vedno je ambiciozen :D

čakam na ambiciozno sredino
sem zelo zelo ambiciozen tudi v tem trenutku in vedno bom
preprosto so stvari zgodile kot so se ker smo bili zelo ambiciozni
proti tekmecem v ligi prvakov smo pokazali izredno zrelost izredno ambicioznost
da si discipliniran v obrambi da si ambiciozen v napadu_te sn neho poslušat jebala ga ambicioznost da ga jebala (UF)
Uporabniški avatar
spetfalil
 
Prispevkov: 234
Pridružen: 11 Maj 2015, 12:39

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a izi » 30 Dec 2015, 15:31

mazohisti. :smoking:
vijol'čno sveti se nebo,
ni predaje, ko ti pojemo
Uporabniški avatar
izi
 
Prispevkov: 2175
Pridružen: 25 Mar 2014, 17:42
Kraj: greenwich

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a guano » 30 Dec 2015, 19:41

sračko 2

in nisem zdržal do konca poslušat tega sranja, ker se imam rad
N.A.T.O. = North Atlantic Terrorist Organization
Uporabniški avatar
guano
 
Prispevkov: 15844
Pridružen: 25 Mar 2014, 15:41
Kraj: Maribor

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a aLeen7 » 30 Dec 2015, 20:30

Ampak pomoje je besedo "ambiciozen" v tem intervjuju izgovoril večkrat kot te ko je bil pri nam. :mrgreen:
aLeen7
 
Prispevkov: 2599
Pridružen: 30 Mar 2014, 11:46

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a prektrojanec » 15 Maj 2018, 20:31

Ante Šimundža, trener Mure: Samo mi smo odkrito šli po prvo ligo

O prvi ligi v četrtek, ko smo opravili pogovor v njegovi pisarni na Fazaneriji, še ni želel govoriti. »Še ena točka,« je preudarno sešteval Ante Šimundža. Samo še ena točka, a še kar tri tekme. V nedeljo so črno-beli na Fazaneriji nato suvereno premagali sežanski Tabor. Tri proti nič, tri točke in tretja inkarnacija Mure je po petih letih spet v prvi ligi. Vsaj Šimundžo so nogometaši pošteno zalili. Zdaj čakajo, ali bo 46-letni trener, ki se ga spet omenja v povezavi z NK Maribor, po tokratnem uspehu vendarle ostal.


So v minulih dneh v Murski Soboti vendarle malo previdneje naročali runde?
Po pravici povedano sem sam razmišljal samo o igrišču. So pa najbrž res drugi ljudje o tem razmišljali, da.

O favoritih se pred razširjeno drugoligaško sezono ni veliko govorilo, vsaj ne na glas. Kdaj je Mura najbolj pobegnila, kdaj je zavladal občutek, da ste favoriti?
Sami tega nikoli nismo tako videli, je pa dejstvo, da smo edini najavili, da želimo v prvo ligo. Naši nasprotniki so v uradnih objavah objavljali, da prva liga ni njihova prioriteta. Samo mi smo rekli, da je cilj prvo ali drugo mesto. In cilja nismo spreminjali.

Kdo ali kaj je bil Murin največji tekmec ali izziv? Glede na lestvico ste celo samim sebi še večji izziv kot tekmeci.
Ekipa je bila na začetku sezone povsem na novo formirana, morda celo neznanka. Imamo samo tri igralce s prvoligaškimi izkušnjami: Arpada Vaša, Žigo Kousa in Matica Maruška. Zahteve cilja so prinašale pritisk in skozi delo nam jih je uspelo uravnotežiti.

Tretjič ste v Muri. Ali zdaj že veste, ko spozna(va)te igralca, ali bo dovolj dober za prvo ligo?
Uf, igralci so tako unikatni, da tako pavšalno ne bi šlo. Dokler ne vidiš, kako se nekdo odziva v prvi ligi, lahko le ugibaš. Imajo pa ti igralci v Muri podporo in vse informacije, kako se prilagoditi. Naš trenažni proces je bil blizu profesionalni ravni prve lige.

Kako blizu?
Nekaj fantov še vedno dela.

Ste pričakovali, da bo imel Luka Bobičanec, razpoloženi strelec, tako dobro sezono?
Pošteno povedano ga prej sploh nisem poznal.

Saj za to gre, redko kdo ga je.
Njegova zgodba je res specifična, sam pa težko trdim, da ga zdaj že poznam do potankosti. Njegova največja kvaliteta je izredna ambicioznost, ker se zaveda, koliko ima še prostora za napredek. Vsi fantje pa so napredovali v pristopu in dojemanju trenažnega procesa.

Mura je, če preletimo kader, precej lokalno obarvana. Tega je v slovenskem nogometu razmeroma malo, pri Krškem, v Zavrču in Aluminiju so lokalne fante, ki so pribojevali prvo ligo, kmalu zamenjali tujci.
Če gledamo evropske smernice, jim Maribor, Olimpija in Domžale seveda sledijo. Resda nekoliko drugače, saj smo mi vezani na našo državo in okoliško regijo, ampak ideja je podobna. Najpomembnejše je, koliko se verjame delu nogometne šole. Če je prva ekipa odvisna od rezultatov, je prostor za mlade izredno ozek, ker je rezultat nad vsem. Če tega ni, se lahko mladi učijo, vendar se praviloma učijo na napakah, ki pa se nato poznajo pri rezultatu.

Koliko talenta je v Prekmurju?
Talenta je ogromno, zame je morda edino premalo ambicioznosti.

Zelo pogosto uporabite to besedo. Kaj pomeni v tem kontekstu?
Ambicioznost po mojem mnenju pomeni to, da boš dal vse od sebe, ne glede na to, kje si, v katerem klubu, kateri ligi. Kje piše, da morajo igrati člani nogometne šole Maribora, Olimpije ali Domžal samo tam? Če bodo res želeli živeti od nogometa, bodo šli tja, kjer bodo lahko igrali in videli razvoj. Ambicioznih zgodb je ogromno! Ena od teh je bil Milivoje Novaković, koliko je potem še takih, ki jih ne poznamo. Fantje, ki so šli v tujino, kjer jim je uspelo ali ne, pa so se vmes vrnili in spet poskusili doma.

Rok Kronaveter in Dare Vršič sta taka primera.
Tudi, da. Pri nas se že v mladinski ligi vidi, kdo ima visoko raven ambicioznosti in kdo ne. V Murski Soboti še vedno pogrešam ambiciozne mlade fante, ki si želijo uspeti – ne glede na vse. Kam jih bo pot zanesla, je odvisna od veliko dejavnikov. Dopuščam, da se morda motim, vendar res upam, da bom videl več ambicioznosti.

Navijači Mure znajo povedati, da dobro razumete to okolje, a ne znajo povsem pojasniti, zakaj. Kako vi razumete njihov nogometni romantični idealizem? Marsikdo bi obupal, če bi klub propadel. Dvakrat.
To povezujem z okoljem, iz katerega izhajam. Moj oče je iz Splita in tam je pripadnost navijačev Hajduka ogromna. Sam sem odraščal v Mariboru in tam je pripadnost navijačev NK Maribor ravno tako ogromna – v dobrem in slabem. In v Murski Soboti je enako. Ko sem še kot igralec prišel na Fazanerijo, je bilo nekaj nogometnega že v zraku. Kako dobro je bilo priti sem igrat fuzbal! Tukaj sem užival, čeprav je bila Mura trd in kakovosten tekmec. Začutil sem povezanost s temi ljudmi, zato pričakujem ta njihov, kot ste rekli, romantični idealizem. Če ga ne bi bilo, bi bil razočaran. Drese in šale nosijo že otroci, starejši pa mlajše vedno vzamejo zraven. Tukaj so ljudje tako odprti, da ni razlike, ko se pripeljem sem iz Hoč, čeprav imam tukaj »samo« službo. Dobro se počutim, zelo domače. Zakaj, pa težko opišem. Čutim pa, da so me dobro sprejeli, da čutijo, kako profesionalno jemljem to službo.

Tu navijači še cenijo borbenost za ceno točk. Na derbiju žvižgov ni bilo, pa vas je Nafta premagala na Fazaneriji. Z igralcem manj.
Dobro, to so derbiji. Že jeseni bi jih »morali« premagati, ko so imeli dva manj! Tudi doma smo bili boljši vso tekmo, pa smo izgubili. Vendar smo se iz tega veliko naučili, igralci morajo dati tudi to skozi. Ljudje čutijo borbo, če si dal vse od sebe, sploh na derbiju, žvižgov ne bo. Nogomet je nepredvidljiv: če bi se tekma igrala čez tri ure z istimi igralci, bi bila povsem drugačna.

Torej, mimogrede, bi derbi proti Olimpiji v Ljudskem vrtu (0:3), ki vas je avgusta 2015 odnesel s klopi Maribora, lahko dobili?
Zagotovo! Ne zaradi tega, ker bi kaj spremenil ali poslal drugo ekipo. Dobro vem, kaj je bilo na tisti tekmi narobe. Ne razmišljam pa, kaj bi. Nisem takšen, da bi se praskal po glavi za nazaj.

Zakaj ni Mura v finalu pokala, če je lahko Aluminij? Po Zarici ste izločili Domžale, potem pa v četrtfinalu dobili lekcijo od Celja.
Celjani so nas zasluženo premagali, na obeh tekmah so bili precej boljši. Takrat smo prišli v obdobje, ko smo premagali Domžale in se odlepili na lestvici, ko je medijska pozornost do igralcev začela postajati vedno večja in na to še nismo bili pripravljeni. Pregoreli smo, ker je bilo malo preveč reflektorjev usmerjenih v nas.

Kmalu bodo ves čas, Fazanerija jih bo kmalu dobila, občina je zagotovila sredstva.
To pa ja (smeh). Tako daleč je, da se bo vse skupaj kmalu začelo realizirati.

Spomnim se, ko ste v Ljudskem vrtu kot trener Mure leta 2012 razlagali, da je cilj obstanek – pa ste bili na lestvici pri vrhu, na koncu pa tretji. Kako je vplivalo na vas, ko dosežki na igrišču niso zadoščali? Mure 05 nato niste vodili v Evropi, pa je prišla do play-offa in Lazia.
Tisto sezono, ki jo sam razumem kot prvo pravo trenersko leto, sem gotovo delal tudi napake, vendar nam je uspelo v dobri meri z zadnjega mesta prilesti do tretjega. Imel sem res izredno dobro, pripadno ekipo. Ko smo si obstanek zagotovili, nismo ničesar napovedali. Cilja nismo spreminjali, želeli smo obstati v ligi. Največ sem se naučil iz izkušnje, ko je takrat športni del prehitel klubskega. In ko se zgodi takšen razkorak, ima klub zelo malo možnosti, da bi prosperiral.

Podobno se je zgodilo tudi v Mariboru, sploh po prvi uvrstitvi v ligo prvakov.
Ampak se je iz tega po prvi ligi prvakov veliko naučil in sta zdaj športni in klubski del sorazmerna.

Kje je klubski del Mure?
Spremlja športne rezultate, ker novi ljudje, ki so prevzeli klub, delajo, kar govorijo od prvega dne, to lahko potrdim, plače niso niti enkrat zamujale. Vsi igralci so dobili plače. Že to pomeni, da klub resno misli.

S čim so vas prepričali?
S pozitivno energijo in ambicioznostjo, skoraj trmastim, ampak čvrstim sledenjem prej omenjenim idealom.

Si medsebojno zaupate?
Zagotovo.

Kakšna je vaša prihodnost tukaj?
Pogodbo imam do konca sezone.

In potem?
Bomo videli, vsekakor pa želim biti del tega, rad bi pomagal Muro postaviti na mesto, ki si ga v slovenskem nogometu absolutno zasluži. Ampak najprej moramo končati letošnjo sezono. Ne bomo načrtovali naprej, dokler nečesa ne končamo.

S čim bi vas prepričali, da ostanete?
To še ni tema pogovora.
prektrojanec
 
Prispevkov: 1205
Pridružen: 11 Feb 2016, 16:15

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a suvereno » 15 Maj 2018, 20:58

Razlaga besede ambicioznost v polnem sijaju :mrgreen:
Uporabniški avatar
suvereno
 
Prispevkov: 1480
Pridružen: 25 Mar 2014, 20:32

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a rokfamer » 20 Maj 2018, 12:44

Že čez dva meseca bomo tudi mi ambiciozno krvaveli z Antejem...
suvereno napisal/-a:Razlaga besede ambicioznost v polnem sijaju :mrgreen:


Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
rokfamer
 
Prispevkov: 168
Pridružen: 16 Mar 2016, 12:34

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a Vijolčni1 » 20 Maj 2018, 13:07

rokfamer napisal/-a:Že čez dva meseca bomo tudi mi ambiciozno krvaveli z Antejem...
suvereno napisal/-a:Razlaga besede ambicioznost v polnem sijaju :mrgreen:


Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk


100ic - ante je podaljsal z muro
NI PREDAJE :maribor:
Vijolčni1
 
Prispevkov: 214
Pridružen: 06 Apr 2018, 23:09

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a lassie » 20 Maj 2018, 13:10

Verjetno pa nima clena v pogodbi, ki mu omogoca odhod v mb ali v tujino? al mislis, da je ena jebena pogodba z muro ziherca, da antika ne bo?

Sent from my Letv X500 using Tapatalk
Uporabniški avatar
lassie
 
Prispevkov: 3298
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:26

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a bani » 20 Maj 2018, 14:15

Valjda bomo zanj plačali odškodnino Muri (SY)
Uporabniški avatar
bani
 
Prispevkov: 1750
Pridružen: 27 Mar 2014, 09:34

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a lassie » 20 Maj 2018, 14:18

Zakaj pa ne bi, ce bi s tem dobili ubogljivega trenerja?

Sent from my Letv X500 using Tapatalk
Uporabniški avatar
lassie
 
Prispevkov: 3298
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:26

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a cacicante » 20 Maj 2018, 17:31

zahtevlejo milaniča, bohara in peneze !
Svi kazu ponoven vzpon ili zaton ali niko nezna, da o kraju kariere niko ne puta kako si igro ili si igro dobro ili slabo....svi pitaju koliko si zasluzijo? tu hocu, da cujem novinare....oni sto pisu mogu mi popisit kurcinu... Lp, Armin Bacinovic
Uporabniški avatar
cacicante
 
Prispevkov: 190
Pridružen: 29 Mar 2014, 20:38

Re: Bivši trenerji

OdgovorNapisal/-a matejger » 20 Maj 2018, 17:32

cacicante napisal/-a:zahtevlejo milaniča, bohara in peneze !


????
Takrat je njeno praznino nadomestil NK Bežigrad. Prvotno ni zrasel na pogorišču Olimpije, ampak je nastal že februarja 2005, torej nekaj mesecev pred tem, ko so zeleno-beli za Bežigradom odigrali zadnjo prvoligaško tekmo.
Uporabniški avatar
matejger
 
Prispevkov: 4599
Pridružen: 25 Mar 2014, 16:07
Kraj: Štajerska


Vrni se na Igralci, Navijači 

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov